Alwin Kok

Een schilderij van Alwin Kok kenmerkt zich door twee richtingen: een realistische en een vervreemde magische onwerkelijke voorstelling. Als eerste zijn het de menselijke figuren die vaak aanwezig zijn in een bijna tijdloze vreemde of onwerkelijke omgeving met op de achtergrond een silhouet van stad of een rivierlandschap.

Als tweede zijn er de stadsgezichten, vaak met dreigende luchten of uitbundige sprankelende wolkenpartijen. Doorgaans met op de voorgrond sterke schaduwen van gebouwen en obstakels, deze beelden en vormen zijn dikwijls voor Alwin een grote inspiratie bron. De oplettende bezoeker zal al gauw bekende gebouwen en plekjes ontdekken, vooral in Deventer, Zutphen of andere bijzondere plaatsen. Ze zijn op de achtergrond zeer herkenbaar en op bijzondere precieze en realistische wijze geschilderd.

Sprankelende kleuren

Opvallend zijn de sprankelende en heldere kleuren waardoor hij in een tafereel ruimte en leegte creëert. De helderheid van zijn kleurpalet zoals Alwin die op het doek of paneel weet te zetten zijn zeer treffend en toch vervreemdend. Het mystieke element in zijn schilderijen hebben een grote aantrekkingskracht en de vele verborgen details lokken je om het om het schilderij vaak te bekijken. (Website: Alwin Kok)